2020. szeptember 23. szerdaTekla
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Segélyt kapnak az árvízkárosult gazdák

2005. május 04. 16:16, utolsó frissítés: 16:16

Azok a Temes megyei gazdák, akiknek az árvíz tönkretette a termőföldjüket, hektáronként 3 milliótól 5 millió lejig terjedő segélyben részesülhetnek – nyilatkozta Gheorghe Flutur mezőgazdasági miniszter. A szaktárca nyilvántartása szerint országszerte 124 276 hektár termőföld került víz alá, ebből 92 ezer hektár Temes megyében. A mezőgazdasági területek nagyrésze nem volt biztosítva.

A kormány által a Román Kereskedelmi Banknál nyitott számlára máig több mint másfél milliárd lej, 1100 euro és 600 dollár gyűlt az árvízkárosultaknak. Az adományok nagyrésze magánszemélyektől érkezett. A legkisebb adomány 100 ezer lej volt, a legnagyobb 5 millió lej.

Csíkszeredában tábort szerveznek a Temes megyei árvízkárosultak gyerekeinek július 25-augusztus 15 – közölte mai sajtótájékoztatóján Ráduly Róbert polgármester. A városban gyűjtés folyt, és május 22-én jótékonysági koncertet szerveznek, amelynek a bevételeit szintén

A svájci kormány, három civil szervezet és a Svájci Országos Lottó Társaság 650 ezer svájci frank értékű segélyt küldött a romániai árvízkárosultaknak. Az élelmiszerből, ivóvízből, ruhából és takarókból álló segélyt a romániai Vöröskereszt osztja ki a rászorulóknak. A svájci civil szervezetek az árvízsújtotta településeken a házak újraépítésében, javításában is segítenek majd. (kolozsvári rádió/mediafax)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS