2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Felújították a román-magyar megállapodást a területredezési miniszterek

2005. május 05. 14:28, utolsó frissítés: 16:22

A lakás- és építésügy, a regionális fejlesztés, valamint a területfejlesztés terén való együttműködéséről tárgyalt szerdán Budapesten Borbély László területrendezésért és közmunkaügyekért felelős miniszter magyarországi kollégájával Kolber István regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős miniszterrel. Borbély László elmondta: a megbeszélésen a 2000 novemberében kötött kétoldalú együttműködési megállapodás újjáélesztésére került sor. A felújított megállapodást a felek szerda délután írják alá Budapesten.

Kolber István közölte: a gazdasági és a politikai érdekeken túl a történelmi múlt is a kétoldalú kapcsolatok elmélyítését indokolja, nem csak bilaterális szinten, de az Európai Unión belül is. Hangsúlyozta: az újonnan csatlakozott tagállamokban és Romániában is ugyanolyan típusú gondok jelentkeztek a lakásfelújítások területén.

A közös cél, hogy egyes uniós támogatásokat lehessen ezekre a rekonstrukciós projektekre is fordítani, így például a lakások energiatakarékos felújítására. Borbély hozzátette: amennyiben nem kapnak megfelelő támogatást a felújításokhoz, a panelházak 8-10 év múlva lakhatatlanná válnak.

Borbély László a Magyar Rádiónak úgy nyilatkozott, hogy az észak-erdélyi autópálya tovább épül és reméli, a terveknek megfelelően, 2013-ban Brassótól Budapestig ér majd az autópálya. (mti/mro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS