2020. szeptember 23. szerdaTekla
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az illegális szubvenciók miatt csúszhat a csatlakozás

2005. május 17. 13:33, utolsó frissítés: 13:33

Elhalaszthatják Románia uniós csatlakozását, ha Bukarest nem lép fel keményebben az illegális szubvenciók ellen – figyelmeztette az ország vezetőit Neelie Kroes versenypolitikai biztos. Kroes közölte, hogy verseny- és trösztellenes törvényeit Bukarestnek mihamarabb összhangba kell hoznia az EU-jogszabályokkal, máskülönben a 2007. januárra tervezett csatlakozást teszi kockára.

A bukaresti Európai Intézetben mondott beszédében Kroes kijelentette, hogy mindannyian azt remélik, hogy nem kell majd ezzel a lehetőséggel élni, ugyanakkor az uniós biztos felelőssége és kötelessége, hogy félreérthetetlen formában nagyon világossá tegye, hogy ha Románia teljesítménye nem javul, akkor a Bizottságnak nem lesz más választása, mint hogy a halasztást javasolja.

A biztos a kihívások között említette, hogy valóban működésbe lendüljön a versenypolitikával kapcsolatos intézményi keret. A legnagyobb aggodalmakat keltő területek közé sorolta az állami segítségnyújtást és az acélszektor átalakítását. A Bizottság 2005 novemberében hozza nyilvánosságra a román országjelentést. (figyelőnet/bruxinfo)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS