2020. szeptember 23. szerdaTekla
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Fenntartásai vannak a Néppártnak a nacionalistákkal szemben

2005. május 17. 17:22, utolsó frissítés: 17:22

Günther Krichbaum német kereszténydemokrata képviselő tegnap Temesváron kijelentette, az Európai Néppárt (EPP) nem zárt szervezet, de fenntartásai vannak a nacionalista pártokkal szemben. Bárki csatlakozhat, de a pártoknak eleget kell tenniük bizonyos feltételeknek, ezek között az is szerepel, hogy ne tartozzanak a nacionalista vonalhoz – nyilatkozta Krichbaum sajtótájékoztatón.

A német politikus azokkal a szakemberekkel érkezett Temesvárra, akik felszerelték a vízszivattyúkat az árvízsújtotta térségekben. Krichbaum elmondta, romániai látogatásának politikai célja is volt, német kereszténydemokrata kollégáival együtt értékeli a romániai politikai alakulatok néppárti irányultságát, de meglepetését fejezte ki a politikai vándorlással kapcsolatban. "Romániában észrevehető, hogy a politikai pártok még nem teljesen körvonalazódtak, a politikusok pedig könnyen váltanak pártot. Németországban ilyesmi nem létezik" – tette hozzá a német képviselő.

A közelmúltban a Nagy-Románia Párt (újabban: Nagy-Románia Néppárt), a Humanista Párt (újabban: Konzervatív Párt) és a Demokrata Párt (PD) is az EPP felé kacsintgat. (szabadság)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS