2020. július 11. szombatNóra, Lili
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A családi üdvözlet után karanténba kerülnek a tudósítók

2005. május 23. 14:56, utolsó frissítés: 2005. május 24. 16:34

Két perc késéssel földet ért a bukaresti Otopeni katonai légibázison az a C 130 Hercules szállítógép, amellyel a három újságíró utazott Bagdadból hazafele. Az utazás öt órán át tartott. A kifutópálya mellett a családtagok várják a három újságírót.

A gépre három egyenruhás ember lépett fel – Băsescu elnök összeölelkezett a volt túszok rokonaival. A Hercules egyik kereke defektet kapott a földetéréskor.

A gépből először Sorin Miscoci lépett ki – Marie-Jeanne Ion egy bőrhátizsákkal érkezett. A három volt túsz integetett a kamerák felé – a leglelkesebb Jeanne Ion, a Prima Tv riportere volt. A gépből való kilépéskor az összegyűltek az extúszok nevét skandálták. Băsescu választási kampányra emlékeztető gesztussal kézenfogva integetett az újságírókkal.

Nyilatkozatot a jelenlevő hivatalosságok közül senki sem adott; a volt túszokra két-három napos karantén és orvosi vizsgálat vár. Hármójukat a katonai reptér egyik hangárjába kísérték, de hogy a karantént a hatóságok hol állítják fel, nem tudni. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS