2020. július 11. szombatNóra, Lili
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A gázbérletről tárgyal Tariceanu

2005. május 24. 11:21, utolsó frissítés: 11:21

Călin Popescu Tăriceanu kormányfő bejelentette, ma találkozik az Országos Földgázügyi Szabályozó Hatóság elnökével, hogy tárgyaljanak a gázbérletről. "Nagy figyelmet szentelek ennek a kérdésnek. Ezeknek a döntéseknek nem kellene olyan mértékben befolyásolniuk a számlán szereplő összeget, hogy az elégedetlenséget váltson ki" – mondta Tăriceanu.

A miniszterelnök emlékeztetett, hogy a földgázügyi hatóság független intézmény, amely az ilyen döntések előtt nem kéri a kormányfő jóváhagyását. A lakosság április elsejétől lakásonként napi 4500 lejes, a lakóközösségek napi 12 000 lejes gázbérletet fizetnek a fogyasztott gázmennyiség árán kívül.

Codruţ Şereş gazdasági és kereskedelmi miniszter pénteken azt nyilatkozta, hogy javasolni fogja az Országos Földgázügyi Szabályozó Hatóságnak, hogy alkalmazzon külön tarifát a kisfogyasztók esetében, és kezdeményezzen jogszabálytervezetet az alacsony jövedelműek támogatására. A gázbérlet bevezetése politikai vitát váltott ki a hatalom és az ellenzék között, a szakszervezetek pedig utcai megmozdulásokat helyeztek kilátásba. (mediafax/háromszék)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS