2020. szeptember 28. hétfőVencel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Talpes után sorra lépnek ki a pártból a PSD-sek

2005. május 24. 13:33, utolsó frissítés: 13:33

Folytatódik a PSD honatyáinak és egyéb tisztviselőinek kilépése a pártból. Tegnap Ioan Talpes szenátor, egykori államfői tanácsadó és államminiszter jelentette be, hogy távozik a szociáldemokratáktól. Indokul a jelenlegi pártvezetés Iliescuval kapcsolatos, számára elfogadhatatlan hozzáállását hozta fel. Nem lehetek kollégája azoknak, aki az utóbbi időben olyan támadásokat indítanak Iliescu ellen, mintha a PSD ellensége lenne – nyilatkozta Talpes. Kilépése másik okaként az áprilisi pártkongresszust említette, amelyen az általa is támogatott volt államelnök alulmaradt Mircea Geoanaval szemben, ugyanakkor célzott arra, hogy Iliescu szívproblémáit a pártvezetés támadásai okozták.

Mihai Malaimare képviselő szintén kilépett a PSD-ből, de Talpessel ellentétben máris bejelentette: beiratkozik a PNL Botosani-i szervezetébe. A képviselőt korábban megsértette a szociáldemokraták Botosani-i elnöke, és a pártvezetéstől sem kapott választ panaszára. Traian Dobre Iasi-i képviselő már a múlt hónapban kifejtette: fontolóra veszi, hogy átiratkozzon a liberális pártba, amelynek amúgy már tagja volt 1990-ben.

A párt volt Arad megyei elnöke, Dorel Popa a helyi szervezet jelenlegi vezetése miatti elégedetlenségében távozott a pártból. Popát, aki tavalyig Arad polgármestere volt, az dühíthette fel, hogy a helyi és a megyei tanácsban lévő három kollégáját múlt héten botrányokozásért kizárták a pártból. Az utóbbi hetekben már többen kiléptek a pártból, köztük Neculai Apostol Iasi megyei szenátor, és Krajova volt polgármestere, Antonie Solomon. (cotidianul)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS