2020. július 11. szombatNóra, Lili
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Júniustól megszűnik a gázbérlet

2005. május 24. 14:39, utolsó frissítés: 2005. május 25. 15:45

Június 1-től megszűnik a gázbérlet – jelentette be ma délben Călin Popescu Tăriceanu. A két hónapja érvénybe lépett új rendszer súlyos ellentéteket szült, a jelenlegi kormány ugyanis azt állítja, hogy a gázbér bevezetéséről szóló intézkedést a PSD-kormány kezdeményezte.

A bérleti díj eltörlése ellenére április és május hónapokra ki kell fizetni a bérletet, mivel a döntés nem visszaható érvényű. A miniszterelnök kifejtette: a bérlet bevezetése nem szerepelt az energiáról szóló uniós csatlakozási fejezet előírásai közt.

Az utóbbi napokban több próbálkozás is történt a gázbérlet kapcsán, a gazdasági miniszter tegnap azt a javaslatot tette a gázszolgáltatóknak, hogy a bérletes rendszer maradjon életben, de csökkentsék az összegét.

Gazdasági elemzők véleménye szerint elképzelhető, hogy csupán egy látszat-intézkedésről vab szó, és továbbra is fizetni fogjuk a bérletet, mely azonban másként tüntet fel a számlán a szolgáltató. A National FM által megkérdezett George Vulcănescu közgazdász szerint a privatizációnak folyatódnia kell, az ország nem engedheti meg, hogy feladja piacliberalizálási törekvéseit. (hotnews.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS