2020. szeptember 28. hétfőVencel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Néppárti programmal indul Boc a PD-elnökségért

2005. május 26. 12:17, utolsó frissítés: 12:17

Emil Boc, a Demokrata Párt (PD) megbízott elnöke szerdán bejelentette, jelölteti magát a pártelnöki tisztségbe az alakulat június 25-i kongresszusán, ahol egy népi programot mutat be – írja a Szabadság. Boc tervezetét Sorin Frunzăverde demokrata alelnök is támogatja, aki lemondott arról, hogy versenybe szálljon a pártelnöki posztért.

Boc elmondta, a PD Állandó Bizottságának szerdai ülésén Adriean Videanu alelnök is hivatalosan bejelentette, hogy megpályázza a pártelnöki tisztséget. A PD megbízott elnöke kifejtette, azért száll versenybe egy népi programmal, mivel a párt nem a PSD-vel közös úton halad, sem belügyi, sem külügyi síkon.

"Megpróbáltam a Traian Băsescu által javasolt értékeket és elveket érvényesíteni" – mondta. Boc folytatni tervezi azt a politikát, amelynek célja az új politikus-generáció megjelenése és támogatása. Kifejtette: programjának kiindulópontja az a program, amellyel Traian Băsescu lett a PD elnöke 2001-ben – a dokumentum több témája és tétele szerepelni fog saját programjában is. Elmondta: azért döntött így, hogy összhangot teremtsen a párt politikai gyakorlata és doktrínája között. Hozzátette, a PD jelenleg a politikai középen határozza meg önmagát. (szabadság)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS