2020. szeptember 28. hétfőVencel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Terrorizmusért tartóztatják le Hayssamot és Munafot

2005. május 27. 14:24, utolsó frissítés: 14:24

Omar Hayssam és Mohamed Munaf terrorizmus miatti letartóztatását kérte a bíróktól a legfelsőbb ügyészség. Ez a lépés azt bizonyítja, hogy a bukaresti hatóságok meg vannak győződve: ők tervelték ki a román újságírók iraki elrablását. A fellebbviteli bíróság tegnap késő este ült össze, hogy megtárgyalja az ügyészség kérését, amely a Bukarestben és Bagdadban végzett nyomozás eredményeként született.

A túszejtést követően Omar Hayssam szíriai származású üzletembert letartóztatták, de hivatalosan csak pénzmosással és adócsalással vádolták. Mohamed Munaf iraki-amerikai állampolgárt, akit a három román újságíróval együtt ejtettek túszul, közvetlenül szabadon engedése után őrizetbe vették az amerikai hatóságok, akik szerint információkkal rendelkezik az Irakban szolgáló nemzetközi koalíciót fenyegető veszélyről.

A Jurnalul National törvényszéki forrásokra hivatkozva azt állítja: a Hayssam ellen felhozott vád "terrorista csoport szervezése", amit 15 évig terjedő börtönnel büntetnek. (jurnalul national/hotnews.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS