2020. szeptember 29. keddMihály
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Túszügy: a honvédelem cáfol, Ohanesian magánnyomozásba kezd

2005. június 02. 14:57, utolsó frissítés: 15:22

A honvédelmi minisztérium szerdán közleményben cáfolta azokat a sajtóinformációkat, amelyek szerint a szaktárca érintett volt a három román újságíró iraki vízuma megszerzésének megkönnyítésében.

Egy országos napilap tegnap arról számolt be, hogy a három újságíró iraki vízumának kibocsátását Gelaldin Nezir alezredes könnyítette meg. Akkoriban Nezir a honvédelmi tárca szóvivője volt, de néhány nappal az újságírók elrablása után lemondott posztjáról. A Honvédelmi Minisztérium vezetősége hangsúlyozza, "senkit nem hatalmazott fel arra, hogy megkönnyítse a Bagdadba utazó újságírók beutazási vízumának megszerzését az iraki nagykövetségnél".

Marie Jeanne Ion, Sorin Miscoci és Ovidiu Ohanesian újságírók szerdán sajtótájékoztatón elmondták, bíznak az elrablásukkal kapcsolatban indított hatósági vizsgálatban, Ohanesian azonban kijelentette, saját oknyomozást végez, mivel tisztáznia kell "bizonyos dolgokat".

Arra a kérdésre, hogy miért érzi szükségesnek a saját vizsgálatot, a Romania Libera újságírója elmondta, februárban és márciusban több oknyomozó riportot készített a román titkosszolgálatokról. Ohanesian hozzátette, rabsága idején több forgatókönyvre is gondolt. "Az ügy engem is érint, és tisztáznom kell bizonyos dolgokat" – mondta az újságíró. Hozzátette, ehhez idő szükséges, de további részletekről nem beszélt. (népújság)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS