2020. november 24. keddEmma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A Bechtel leállította a sztrádaépítést

2005. június 06. 09:08, utolsó frissítés: 11:25

Az amerikai Bechtel cég szombaton leállította az észak-erdélyi autópályán végzett valamennyi munkálatot – írja a Népszabadság. Francis Canavan, a cég kommunikációs igazgatója pénteken még azt mondta, hogy egyelőre csak a tevékenység csökkentéséről van szó, szombaton azonban a művezetők arra utasították az alkalmazottakat, hogy valamennyi munkagépet tisztítsák meg, és vigyék a cég tordaszentlászlói telephelyére.


Bukarest az elmúlt időszakban 91 millió eurós tartozást halmozott fel a Bechtellel szemben. Annak ellenére, hogy a kormány a múlt héten 10 millió eurót kifizetett, s a júniusi pótköltségvetés megtárgyalása után további kifizetésekre tett ígéretet, a Bechtel leállította a munkát. A cég a munkásokat azzal küldte haza, hogy a tevékenység szüneteltetésének idejére béreik 75%-át folyósítják.

Borbély László közmunkaügyi és területrendezési miniszter viszont azt nyilatkozta, hogy az észak-erdélyi autópálya építése folytatódik, de több mint 300 millió eurós idei költségvetését 100 millió dollárral csökkentik. A héten jóváhagyandó pótköltségvetéssel pedig felszabadulnak a szükséges összegek, s a munkálatokat más forrásokból, így külföldi hitelekből és minisztériumi jövedelmekből is finanszírozni kívánják. (népszabadság)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS