2020. szeptember 29. keddMihály
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

127 millió dollárral adnak kevesebbet az autópályára

2005. június 10. 11:04, utolsó frissítés: 11:27

Az eredeti tervekhez képest 127 millió dollárral fordítanak kevesebbet az idei költségvetésből az észak-erdélyi autópálya megépítésére.

A kormánykoalíciót alkotó pártok 213 millió dollárt fordítanak idén az autópályára. A koalíciós központi egyeztető testület elfogadta tegnap a PNL erre vonatkozó kezdeményezését. Eugen Nicolaescu képviselő, a liberálisok szóvivője szerint a tervezet rendkívül fontos az ország infrastruktúrájának fejlesztése szempontjából, így politikailag elkötelezték magukat az autópálya megépítése mellett.

Arra a kérdésre, hogy miért nem a IV. páneurópai folyosó vonalán tervezett autópálya finanszírozását javasolták, amelyet Călin Popescu Tăriceanu kormányfő elsődleges fontosságúnak nevezett, Nicolaescu kifejtette, a dél-erdélyi folyosót idén nem lehet finanszírozni, mivel még nem készültek el a megvalósíthatósági tanulmányok.

Eredetileg 340 millió dollárt szántak volna idén az államkasszából a Bukarestet Budapesttel összekötő autópályára, ezt azonban kénytelenek voltak lecsökkenteni. A kormány tagjai a volt kormánypártot hibáztatták e kényszerű megszorító intézkedés miatt, mivel szerintük a PSD a tavalyi kampányidőszak utolsó száz méterén fedezetlen költekezésbe bocsátkozott, és több mint 90 millió dollár adósságot hagyott hátra. (mediafax/szabadság)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS