2020. szeptember 28. hétfőVencel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Sikersztori a Logan, már tervezik a hétszemélyes Daciát

2005. június 14. 15:29, utolsó frissítés: 16:06

Két év múlva 6-7 személyes egyterű járművet is bemutat az Automobile Dacia gyár, amely az idén az előzetesen tervezettnél legalább 50%-kal többet bocsát ki Logan modelljéből.

A Pitesti-i gyár vezérigazgatója, Francois Fourmont a Rompres hírügynökségnek elmondta: noha tavaly még csupán százezer gépkocsi eladásával számoltak az idei évre, a vártnál nagyobb kereslet alapján ma már úgy látják, ez a szám elérheti a 160 ezret is, amelyből 55 ezer lehet az export. A trendet figyelembe véve jövőre már 200 ezer Logan szállítását tervezik.

Az értékesítés elmúlt év októberi megkezdése óta több mint 80 ezren rendeltek a Renault által tervezett modellből, amelyre egyedül Romániában 63 ezer megrendelést regisztráltak. A gyár adatai szerint a Dacia a második legkeresettebb márka Szerbiában, a negyedik Törökországban, az ötödik Csehországban, míg a szlovák és a magyar piacon a kilencedik, illetve a tizennegyedik helyen van.

A magyar importőr, a Renault Hungaria nevében Sipka Gábor Dacia-márkaigazgató elmondta, hogy tavaly két hónap alatt 953 járművet adtak át, az idén pedig a múlt hét végéig meghaladta az 1500-at a forgalomba helyezett új Daciák száma. Az árak eltérnek, hiszen amíg Romániában 5700 euró a kocsi beszálló ára, addig Magyarországon - a regisztrációs adóval együtt - 7200, Franciaországban pedig 7800 euró.

A hazai piacra ugyanakkor olyan termék kerül, amelynek felszereltsége a motortól a gumiabroncsig sokkal olcsóbb, és amelyet más országokban nem forgalmaznak. (auto-motor)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS