2020. november 1. vasárnapMarianna
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Megfosztották misecelebrálási jogától az apáca-kínzó atyát

2005. június 17. 20:13, utolsó frissítés: 2005. június 18. 21:01

Megvonta a palástjogot Petru Daniel Corogeanu atyától, Tanacu kolostor vezetőjétől az ortodox püspökség. Daniel atya négy nővér segédletével egy ördögűzési szertartás alatt halálra kínozta a 23 éves Maricica Irina Cornici-t, aki skizofréniában szenvedett.

A szerdán meghalt Maricica három napig volt keresztre feszítve, étlen tartották, száját betömték. A tragédia hallatára az ortodox püspök képviselői a kolostorhoz mentek, de Daniel atya, a nővérek és több helybeli nem engedte be őket a kolostorba.

Tettlegességre került sor, Vasile Pâcălabu protopópa ruhái elszakadtak a dulakodásban, és kitépték kezéből a püspök rendelkezését, amely szerint az ügy körülményeinek kivizsgálásáig felfüggesztik Daniel atya palástjogát.

Ahhoz már a különleges alakulatok közbenjárására volt szükség, hogy a templomból elvigyék a mise celebrálásához szükséges rituális tárgyakat.

Az ortodox egyház szóvivője, Constantin Stoica egyenesen "undorítónak" nevezte a történteket. A BBC beszámolója szerint áprilisban Maricica Cornici-t a bátyja és az apácák vitték be a Vaslui Megyei Kórház ambulanciájára, ahol néhány napra beutalták a neurológiára.

Lilia Croitoru, a neurológiai osztály vezetője megerősítette, hogy Maricica apáca skizofréniában szenvedett, és kezelőorvosa szabálytalanul járt el, amikor egy apáca, azaz nem családtag kérésére kiengedte őt a kórházból. (bbc, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS