2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A regionalizmus mellett érvelt utolsó erdélyi látogatásán Mádl

2005. június 20. 11:30, utolsó frissítés: 11:45

Partiumi magánlátogatása során a magyar államfő Szatmárnémetiben a magyar középiskolák tanévzáróján, Zilahon térségfejlesztő konferencián vett részt. Mint elhangzott, a tanácskozást szervező Királyhágómelléki Református Egyházkerület e meghívással köszöni az államelnöknek, hogy a december 5-i népszavazáskor az egységes magyar nemzet mellett foglalt állást.

A regionalizmus nem sérti az állami szuverenitást és nem csökkenti az autonómia esélyeit – hangsúlyozta a leköszönő államfő.

Mádl Szatmárnémetiben a város és a megye önkormányzati vezetőivel találkozott, majd a Láncos templomban a református, a római katolikus és a Kölcsey Ferenc gimnázium kétezer diákjának tanévzáróján Románia Európai uniós csatlakozása adta lehetőségeiről mondott beszédet. Szilágysomlyón járva az elnök tette le a városba tervezett magyar ház alapkövét.

Tőkés László püspök szerint a zilahi tanácskozás célja az volt, hogy szakemberek segítségével keressenek megoldásokat a Partium, mint határon átnyúló európai régió gazdasági, kulturális és nemzeti felemelkedésére. (duna tv/krónika)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS