2020. szeptember 23. szerdaTekla
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

További négy szakszervezet csatlakozott a vasutassztrájkhoz

2005. június 20. 13:23, utolsó frissítés: 13:37

Akár 240 perces késésre is számíthatnak ma a vonattal közlekedők, mivel a reggel 7 és 11 között közlekedő valamennyi szerelvényt megállították, miután újabb négy szakszervezet csatlakozott a két hete sztrájkoló két vasúti érdekképviseleti szervezethez.

A kereskedelmi forgalmat bonyolító és az infrastruktúráért felelős vasúti dolgozók érdekképviseletei: a Miscare Comercial, az Elcatel, a Drum de Fier és az Usifer Atlas is általános sztrájkot hirdetett.

Reggel hét órától négy óra hosszat egyetlen vonatot sem indítottak el abból az állomásból, ahova a szerelvények hét óráig megérkeztek. A sztrájk ilyen módon befolyásolja a nemzetközi vonatforgalmat is. A hajnalban Marosvásárhelyről Budapestre elindított gyorsvonat pl. mintegy 70 kilométer után Aranyosgyéresen vesztegel, várhatóan három és fél órával később érkezik Budapestre.

Ha az illetékes bukaresti törvényszék ma nem tekinti törvényellenesnek a munkabeszüntetést, akkor öt napig tart még a sztrájk. Mától a CFR 24 nemzetközi, 14 intercity, 30 sebes és 20 gyorsvonatot biztosít az utasoknak. Gheorghe Dobre közlekedési miniszter tegnap este újra tárgyalt a szakszervezeti vezetőkkel, de továbbra sem sikerült megegyezniük, mivel ragaszkodtak a 10,7%-so béremeléshez.

Teljes vasúti káoszt jeleznek előre a hírközlők. Mivel a sztrájk során különböző menetrendeket fogadtak el a szakszervezetisek, fennállhat annak veszélye, hogy az eredeti megegyezéssel ellentétben a vonatoknak kevesebb mint harmada közlekedjen. (radio.hu/cotidianul)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS