2020. aug. 11. keddTiborc, Zsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Polgári Frakció nem jelent meg az udvarhelyi tanácsülésen

2005. június 21. 13:04, utolsó frissítés: 13:04

Az RMDSZ-frakció tanácsosi testülete által összehívott tegnapi székeludvarhelyi rendkívüli tanácsülésen csak a kezdeményezők jelentek meg, a tanács kilenctagú Polgári Frakciója távolmaradt. Döntésükről írásban tájékoztatták a polgármesteri hivatal jegyzőjét, Bodnár Lászlót.

A Polgári Frakció álláspontja szerint egyik tárgykör sem olyan jellegű, mely ne várhatott volna három napot és indokolttá tette volna egy rendkívüli tanácsülés összehívását – idézi Marosi György tanácsost a Hargita Népe. A Polgármesteri Hivatal e hét csütörtökére hívta össze a júniusi rendes havi tanácsülést, melyen szinte kivétel nélkül helyet kapnak a tegnapi rendkívüli ülésre előterjesztett problémák – szól az indoklás. A főispáni hivatal tavaly több alkalommal is átiratban figyelmeztette a székelyudvarhelyi önkormányzatot, hogy csak valóban indokolt esetekben hívjanak össze rendkívüli üléseket, ez is arra késztetett minket, hogy ne vegyünk részt az ülésen – összegezte Marosi.

A tíztagú RMDSZ-frakció ennek ellenére megtartotta az ülést, egy óra alatt tárgyalták az összehívóban szereplő öt napirendi pontot. A városi strand működtetésének ügyében azt a döntést hozták, hogy a jogi helyzettől függetlenül, a jelenlegi bérlőt arra kötelezik, hogy nyissa meg és szeptemberig üzemeltesse a létesítményt.

Emellett a városi úthálózat, illetve az ingyenkonyha helyzetéről, a közüzem vízpumpavásárlás támogatására vonatkozó kéréséről, illetve a megüresedett ANL-lakások bérbeadásának mikéntjéről tárgyalt a testület. Az érdemi döntésekre legtöbb esetben a csütörtöki tanácsülésen kerülhet sor. (hargita népe)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS