2020. aug. 5. szerdaKrisztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Semmisnek nyilvánították a Trianon-filmes büntetést Csíkban

2005. június 22. 11:07, utolsó frissítés: 11:42

A csíkszeredai bíróság helyt adott a csicsói Péter Lukács fellebbezésének a Trianon-perben. Pétert a rendőrség 100 millió lejes pénzbírsággal sújtotta a Trianon című film bemutatásáért. Ezt semmisítette meg most a bíróság.

Február 6-án a csicsói kultúrotthonban vetítették a filmet a Magyar Polgári Szövetség helyi szervezetének gyűlése után, ezt követően a rendőrség megbírságolta a szervező Péter Lukácsot, mert nem rendelkezett az Országos Filmművészeti Központ által kiadott minősítő bizonyítvánnyal. Péter megfellebbezte a büntetést. A fellebbezésnek, alapfokon, helyt adott a bíróság – közölte Sükös József, Péter ügyvédje.

A székelyudvarhelyi bíróság korábban szintén érvénytelennek nyilvánította azt a rendőrségi jegyzőkönyvet, amely 50 millió lejes pénzbírság kifizetésére kötelezte Jakab Attilát, az Udvarhelyi Fiatal Fórum (UFF) elnökét, a harmadik Trianon-perben, a csíkszeredai bíróság viszont június 6-án elutasította Kovács Imre Csaba óvását, akit a Trianon című film csíkszeredai levetítéséért 50 millió lejre büntetett a rendőrség. A bíró a döntést azóta sem indokolta meg. Kovács élni fog fellebbezési jogával.

A Hargita Megyei Rendőr-felügyelőség szóvivője, Daniela Crisan elmondta a Hargita Népének, hogy miután a rendőrség kézhez kapja a két elfogadott óvást, a két ítélet megindoklását, szintén élni fog fellebbezési jogával. (hargita népe)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS