2020. aug. 7. péntekIbolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Csökken az időbeni csatlakozás esélye

2005. június 22. 11:46, utolsó frissítés: 12:04

Csökkennek Románia és Bulgária esélyei arra, hogy 2007-ben csatlakozzanak az EU-hoz, vélekedik Klaus Hansch, az Európai Parlament exelnöke egy tegnap megjelent interjúban.

Hansch szerint várható a védzáradékok alkalmazása Bulgária és Románia esetében, így az EU elhalasztja Románia és Bulgária felvételét, ha a két ország nem gyorsítja a szükséges reformok alkalmazását.

Romániának le kell küzdenie a korrupciót, és meg kell reformálnia az állami támogatások rendszerét ahhoz, hogy csatlakozhasson az Európai Unióhoz — figyelmeztetett tegnap az unió versenyügyi biztosa.

Neelie Kroos holland biztos korábban az állami támogatások megfékezésére szólította fel Bukarestet. Ezt megismételte az Európai Parlament gazdasági és pénzügyi bizottsága előtt is. Románia e téren elért haladását firtató képviselői kérdésre válaszolva Kroos kijelentette: "Ha ma kellene döntést hozni Románia felvételéről, azt mondanám az Európai Bizottság elnökének, hogy még nem állnak készen az EU-belépésre." A versenyügyi biztos egyúttal úgy vélte, hogy Bulgária készen áll a csatlakozásra. (háromszék)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS