2020. aug. 5. szerdaKrisztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A kisrégiók túl általános szabályait kifogásolják a háromszéki PNL-PD elöljárói

2005. június 22. 13:44, utolsó frissítés: 14:30

Nem tudták megnevezni az elkövetett törvénytelenséget, ezért csak a kisrégiós társulások túl általános szabályait kifogásolták sajtótájékoztatójukon a liberális-demokrata pártszövetség Kovászna megyei vezetői, akik szerint egy ilyen szövetkezésből bármi – akár az alkotmány megsértése, etnikai alapú autonómia – is lehet, ez pedig számukra elfogadhatatlan – írja a Háromszék.

Az Illyefalvát, Kököst, Uzont és Rétyet magába foglaló, nemrég létrejött kisrégiós összefogás kapcsán született nyilatkozatok mulasztás bűnében elmarasztalták György Ervin prefektust is, amiért nem támadta meg a vonatkozó határozatot, holott szerintük eddig már bírósági döntések tucatjai bizonyítják, hogy nem törvényes kezdeményezésről van szó.

Az PNL-PD háromszéki elöljárói szerint efféle egyesületek csakis egy konkrét céllal, például a vízellátás megvalósításáért hozhatók létre törvényesen, és Gheorghe Ursache alprefektus elmondta, hogy Illyefalvát ugyan lekésték, de a többi község polgármestereinek még megpróbálnak ilyen irányú módosító javaslatokat figyelmükbe ajánlani. (háromszék)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS