2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A bővítési biztos nem fog habozni, ha halasztani kell

2005. június 22. 16:03, utolsó frissítés: 16:03

Nem fog habozni Románia és Bulgária csatlakozásának halasztázával Olli Rehn, ha a két ország nem teljesíti a vállalt kötelezettségeket – erősítette meg a BBC-nek az Unió bővítési biztosa. Kijelentette: az EU betartja eddig tett ígéreteit, de nem siet ígéretet tenni újabb tagok befogadására.

Ugyanakkor Rehn üdvözölte, hogy a szlovák parlament ratifikálta Románia és Bulgária csatlakozási szerződését, és csalódottságának adott hangot az európai csúcsértekezlet kudarca miatt, viszont örvendetesnek nevezte, hogy a bővítés nem áll le emiatt.

"Az európai vezetők megerősítették vállalásaikat Romániával, Bulgáriával, Törökországgal és a balkáni államokkal szemben, ennek ellenére egyes politikusok igyekeztek a csatlakozás lelassítását vagy leállítását kérni. Egyértelmű, hogy a múlt évi bővítési hullám után nem szabad elsietni újabb tagok bevételét, de felelőtlenség lenne leállítani egy olyan folyamatot, amely Európa leginstabilabb térségében teremthetne stabilitást" – fogalmazott Rehn. (bbc/hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS