2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

30 magyar egyházi ingatlan visszaszolgáltatásáról döntöttek

2005. június 23. 13:41, utolsó frissítés: 13:50

A Restitúciós bizottság tagjai több magyar történelmi egyház ingatlanjainak visszaszolgáltatásáról döntött ma. A bizottság alelnöke, Markó Attila államtitkár elmondta: 19 egyházi ingatlanról született elvi döntés.

A bizottság döntése szerint a Királyhágómelléki Református Egyházkerületnek 2 ingatlan, az Erdélyi Református Egyházkerületnek 3, a Temesvári Római Katolikus Püspökségnek 11, a Nagyváradi Római Katolikus Püspökségnek 1, valamint a Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekségnek 2 ingatlant adnak vissza, közülük az egyik legfontosabb az aradi Csiky Gergely Gimnázium épületének visszaszolgáltatása a Temesvári Római Katolikus Püspökségnek.

Szintén ma született végleges határozat a történelmi egyházak 11 elkobzott ingatlanjának visszaszolgáltatásáról. A Királyhágómelléki Református Egyházkerület 1, az Erdélyi Református Egyházkerület 6, a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség 1, a Temesvári Római Katolikus Püspökség 1, a Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség 2 ingatlanját szolgáltatják vissza. (rmdsz tájékoztató)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS