2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Magyarország legfőbb ügyésze az együttműködésről beszélt Markóval

2005. június 23. 13:50, utolsó frissítés: 14:46

Az RMDSZ elnökével, Markó Béla miniszterelnök-helyettessel találkozott tegnap a Magyar Köztársaság legfőbb ügyésze, Dr. Polt Péter a Victoria palotában.

Markó tájékoztatta a vendégeket, hogy a tulajdon-visszaszolgáltatást és az igazságszolgáltatás reformját szorgalmazó törvénycsomag, amelyért a kormány felelőséget vállalt, lehetővé teszi, hogy Romániában valós reformra kerüljön sor az igazságszolgáltatásban, hatékonyabbá válik a korrupcióellenes harc, valamint a bírói, ügyészi tisztségek elfoglalása is az eddiginél sokkal szigorúbb feltételek mellett fog zajlani.

Markó Béla az ország prioritásait ismertetve, első helyen Románia Európai Uniós integrációját nevezte meg. Az igazságszolgáltatás reformját célzó törvénycsomag kapcsán kezdeményezte a román-magyar kapcsolatok kialakítását az igazságszolgáltatás terén. Mint mondta, Románia számára rendkívül fontos lenne a magyar tapasztalat többek között a korrupcióellenes harcban.

Dr. Polt Péter főügyész, aki tegnap Kolozsváron kezdte romániai látogatását, egyetértett a további együttműködés jelentőségével. Véleménye szerint a nemrég EU-taggá vált, valamint a csatlakozás előtt álló országoknak a nyugat-európai tapasztalatok felhasználása mellett a szomszédos államok munkamódszereinek, gyakorlatának megismerése is hasznos lehet. A magyarországi kíséretnek tagja volt még Dr. Varga Zs. András főügyész helyettes, valamint Bács-Kiskun megye főügyésze, Nánási László. (rmdsz tájékoztató)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS