2020. szeptember 23. szerdaTekla
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A demokraták visszahívják jelöltjeiket a tévé és rádió vezetőtanácsából

2005. június 24. 13:07, utolsó frissítés: 14:22

Az Elnöki Hivatal példáját követve a PD visszahívja jelöltjeit a Román Rádió Társaság (SRR) és a Televízió Társaság (SRTV) vezetőtanácsából – nyilatkozta tegnap Emil Boc. A párt ideiglenes elnöke szorgalmazta, hogy koalíciós partnereik is cselekedjenek hasonlóképpen, és a közszolgálati adók szerkezetét és múködését szabályozó törvény módosításáig nevezzenek ki ideiglenes vezetőséget.

Boc elsősorban a két intézmény politikamentesítését nevezte meg az intézkedés céljaként. A liberálisokat feldühítette a demokraták lépése, és kijelentették: nem hajlandóak visszahívni saját jelöltjeiket. A PD kezdeményezése sem a koalíciós partnerek, sem az ellenzéki pártok körében nem talált támogatásra – írja a Ziua. Sőt, a rádiótársaságnál még furcsább helyzet állt elő: az intézmény szakszervezete ugyanis visszahívta jelöltjeit, de azok nem hajlandók visszalépni.

A Ziua a PD felső köreiből származó információkra hivatkozva azt állítja, jövő hét elején kerül sor egy viharosnak ígérkező ülésre a koalíció tagjaival, ahol döntés fog születni az ügyben. (ziua)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS