2020. szeptember 23. szerdaTekla
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Gálfalvi: sem az RMDSZ, sem a többi párt nem követi a PD-t tévéügyben

2005. június 24. 14:14, utolsó frissítés: 14:31

A Demokrata Párton kívül a többi pártnak, valamint az érintett szervezeteknek nem áll szándékukban visszahívni jelöltjeiket a közszolgálati rádió és televízió vezetőségéből – nyilatkozta a Transindexnek Gálfalvi Zsolt.

Az RMDSZ jelöltje a Televízió Társaság (SRTV) igazgatótanácsában – aki eddig is ezt a pozíciót töltötte be – hozzáfűzte: a jelölteket állító szervezetek többsége úgy véli, hogy ideiglenes vezetőség választása nem jó megoldás. Hogy mi lesz, az hétfőn derül ki, amikor a képviselőház elé kerülnek a javaslatok.

Gálfalvi elmondta: a PD-tagok visszahívása, illetve az, hogy az Elnöki Hivatal nem állított jelölteket, nem teremt új helyzetet, mivel a törvény úgy szól, hogy a két közszolgálati intézmény igazgatótanácsaiba 13 tagot kell jelölni, de létrehozásukhoz kilenc tag is elég. Gálfalvi ugyanakkor hozzátette: a PD-jelöltek visszahívása formálisan még nem történt meg.

Annyit még hozzáfűznék, hogy itt nem a televízióról és a rádióról, hanem egy politikai harcról van szó, amelyben bármikor előfordulhatnak váratlan meglepetések – fejtette ki lapunknak az igazgatótanácsi tag. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS