2021. január 20. szerdaFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Budapest Analyses: változik a ”nacionalizmus versus stabilitás” séma

2005. június 27. 12:39, utolsó frissítés: 14:18

A jobboldali elkötelezettségű Budapest Analysis legújabb elemzésében ez áll: “Az amerikai külpolitika szemléletének módosulása, melyet első sorban a szovjet utódállamok problémáival való szembesülés idézett elő, tovább erősítheti a FIDESZ politikájának antikommunista vonulatát. A nyugat-európai pártok nagy valószínűséggel követik majd az amerikai külpolitika változását. A preferenciák módosulása hatással lesz általában az európai új demokráciák jobboldali pártjaira. A kedvezőbb légkört máris érzékelő konzervatív politikai erők szorosabb együttműködésre készülnek egymással.


Az együttműködés egyik első témája a kommunizmus bűntetteivel való szembesülés lehet. A fasizmus rémtetteivel való szembenézéshez hasonló folyamat indulhat el, és ennek során nyilvánvalóvá válhat, hogy a kommunista utódpártok egy bűnös
rendszer gazdasági és politikai haszonélvezői. A jobboldali pártok önbizalmát tovább erősítheti az a tudat, hogy mindannyian derekasan kivették részüket országaik NATO- és EU-csatlakozásából, a destabilizációval kapcsolatos amerikai és nyugat-európai aggodalmak esetükben megalapozatlannak bizonyultak.” (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS