2020. szeptember 23. szerdaTekla
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A bihariak elhatárolódnak Szász Jenőtől. Szakad az MPSZ?

2005. június 27. 14:35, utolsó frissítés: 17:45

„A Magyar Polgári Szövetség jelenlegi bénult állapota nagyban tulajdonítható Szász Jenő elnöknek” – áll a szerkesztőségünkbe eljuttatott állásfoglalásban. A dokumentum Szilágyi Zsolt, az MPSZ választmányi elnökének mailcíméről érkezett.

Az indoklás a következő: „a 2005 június 21-én Székelyudvarhelyen lezajlott Bővített Elnökség után, a Bihar megyei szervezet vezetősége elhatárolja magát az említettek hibás hozzáállásától, felhívva ezáltal a figyelmet arra, hogy egyértelmű felelőséggel tartoznak az országos szervezet eddigi cselekvésképtelenségének fenntartásáért.

A továbbiakban, a szabályzatmódosító és tisztújító rendkívüli kongresszusig a bihari szervezet továbbra és az építkezést tartja elsőrangúnak. A Partium – Székelyföld ellentéteket mesterségesen gerjesztette egyesek pozícióra való törekvése, mindennek helye nincs, mindez a másik fél átértékelése és elfogadása által áthidalhatóvá válik.”

A dokumentumot Csuzi István Bihar megyei elnök, Sárközi Zoltán nagyváradi elnök, Orbán Mihály országos alelnök és Lengyel György Bihar megyei elnökségi tagok írták alá. Sem Szilágyi Zsoltot, sem pedig Szász Jenőt nem sikerült elérnünk. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS