2020. szeptember 23. szerdaTekla
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

MPSZ-állásfoglalás: alapszabályzat-módosítást és tisztújítást kérnek

2005. június 27. 15:51, utolsó frissítés: 15:51

Szó sincs szakadásról – mondta a Transindexnek Csuzi István, a dokumentum egyik aláírója, az MPSZ Bihar megyei szervezetének elnöke, amikor azt kérdeztük: a korábban kiadott állásfoglalás azt jelentené, hogy a polgáriak partiumi része akár kiválna az MPSZ-ből? Egy szervezeten belül létezhet két nézet – magyarázta Csuzi.

Az állásfoglalás a Polgári Szövetség jövőjével kapcsolatos felelősség átruházását jelenti a bővített elnökség tagjaira – mondta a politikus, hozzátéve: volt egy javaslatuk arra vonatkozóan, hogy hogyan lehetne átszervezni a szövetséget, illetve hogyan lehetne érdekeltté tenni a megyei szervezeteket a továbbszerveződésben. „Ezt a javaslatunkat nem hallgatták meg, éppen ezért úgy látjuk, hogy gond van a Polgári Szövetségben” – mondta Csuzi.

Tőkés püspök úrnak ehhez semmi köze, ő még nem is iratkozott be az MPSZ-be – mondta a Csuzi, amikor a református püspök esetleges szerepéről faggattuk.

Amikor felvetettük, hogy elképzelhetőnek tartja-e Szász Jenő leváltását az MPSZ éléről, a Bihar megyei elnök így nyilatkozott: „mi nem azt mondtuk, hogy Szász Jenőt le kell váltani. Azt mondtuk, hogy legyen egy alapszabályzat-módosítással egybekötött tisztújító kongresszus, ahol új irányt lehet adni a Polgári Szövetség fejlesztésének”. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS