2020. aug. 13. csütörtökIpoly
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Efogadták az EP-megfigyelők névsorát

2005. június 28. 11:57, utolsó frissítés: 12:08

Elfogadta a parlament az Európai Parlamentbe jelölt politikusok névsorát, így az RMDSZ-t a következő másfél évben Kónya-Hamar Sándor, Kelemen Atilla és Szabó Károly képviselik majd Európában. A megfigyelők havonta hétezer eurót keresnek az új funkciójuknak köszönhetően. Az Európai Parlament a múlt héten fogadott el egy határozatot, amely szerint a megfigyelők fizetése eléri majd a 252 millió lejt.

A Demokrata Pártot Roberta-Alma Anastase, Monica Iacob Ridzi, Marian Jean Marinescu képviselők, a Nemzeti Liberális Pártot Mona Muscă, Mircea Coşea, Raluca Turcan, Tiberiu Bărbuleţiu, Ovidiu Silaghi képviselők, a D.A. Szövetséget a szenátorok közül Maria Petre, Nicolae Vlad Popa, Radu Târle, Adrian Cioroianu, a Nagy-Románia Pártot Eugen Mihăiescu, Viorel Duca, Daniela Buruiană, Petre Popeangă, Vlad Hogea képviselők, a Konzervatív Pártot Silvia Ciornei, Gratiela Iordache és Dumitru Becsenescu, a nemzeti kisebbségeket pedig Ovidiu Gant képviseli.

A Szociáldemokrata Párt Alexandru Athanasiu, Corina Cretu, Vasile Dîncu, Şerban Nicolae, Titus Corlătean, Gabriela Cretu, Cristian Dumitrescu, Ioan Mircea Paşcu, Radu Podgoreanu, Daciana Sârbu, Adrian Severin és Valeriu Zgonea nevét tüntette fel az EP-megfigyelő listán. (szabadság)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS