2021. január 20. szerdaFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Năstase: Băsescu válsággá alakított minden közéleti témát

2005. június 28. 12:08, utolsó frissítés: 12:28

"A Băsescu-rezsim – az első hat hónap. Egy tehetetlen kormány fekete könyve" címmel mutatta be a kormány félévi tevékenységéről szóló elemzést Adrian Năstase egy tegnapi sajtótájékoztatón.


A párt kabinetjei által készített, a kormányzati tevékenység politikai, gazdasági és szociális hatásainak kritikai elemzését tartalmazó közel nyolcvan oldalas dokumentum szerint a kormány első hat hónapja után a választási kampányban felvállalt program prioritásai közül egy sem valósult meg, az üzleti környezet veszélyben, az egészségügyi rendszer válságban, és a mezőgazdaságért tettek a legkevesebbet.

A jelentés bemutatása során Năstase élesen bírálta Traian Băsescu államfőt. A Băsescu-rezsim normális állapottá tette a politikai válságot – fogalmazott, és hozzátette: mióta Băsescu az államfő, a romániai közélet minden témáját válsággá alakították vagy marginalizálták, egyetlen fontos probléma kapcsán sem folyt konstruktív vita.

Emiatt az életszínvonallal kapcsolatos nagy problémák egyike sem oldódott meg eddig. Băsescu elnök a válságok szakértője. Válságok révén emelkedett fel, és mindeddig válságok révén nyert – mondta Năstase. Szerinte Romániát egyetlen ember uralja, a hatalom ilyen mértékű monopóliuma nem létezett 1990 óta.

A Konvenció kormányainak lerombolójából Băsescu a D.A.-kormányok "keresztapájává" vált, bírálja a miniszterelnököt a kormány sikertelenségeiért, noha ő az, aki a legnagyobb mértékben ellenőrzi a kormányt – jelentette ki Năstase. (mediafax/háromszék)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS