2020. szeptember 23. szerdaTekla
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nem engedélyezték az MPSZ autós tüntetését

2005. június 28. 16:55, utolsó frissítés: 17:05

A Kovászna megyei rendőrség vezetősége nem engedélyezi a Magyar Polgári Szövetség által csütörtökre beütemezett autós tüntetés megszervezését – adta hírül a Mix FM. Constantin Scurtu kvesztor kifejtette, nem lehet lezárni teljes egy órára egy európai utat, főleg, ha ez egy országos úttal is kereszteződik.

A Transindex kérdésére a tüntetés háromszéki szervezője, Gazda Zoltán elmondta: hivatalosan még nem kapott értesítést erről, a rendőrség közlekedésrendészeti osztálya és a prefektúra egyaránt holnap reggelre hívatta be a részletek tisztázása végett.

Gazda kifejtette: amennyiben igaz a sajtóban megjelent hír, akkor az MPSZ országos elnöksége dönt a következő lépésről. A háromszéki politikus elmondta: mindenképpen elküldenek egy beadványt a miniszterelnöknek, a szaktárcavezetőnek, a prefektusoknak és a polgármestereknek, és javasolni fogják, hogy szervezzenek legalább egy tüntetést a prefektúra előtt, amelyen az ellen is tiltakoznának, hogy nem engedélyezik radikálisabb megmozdulásaikat.

Árus Zsolt, az MPSZ gyergyószéki elnöke elmondta lapunknak: mivel Hargita megyben nincs európai besorolású út, így ők nem vehetnek részt a tüntetésben, de valószínűnek tartja, hogy csatlakzni fognak a háromszéki és Maros megyei autósokhoz.

Az MPSZ által szervezett tüntetésen európai besorolású utakat akartak lezárni három ponton, Maros megyében Balavásárnál és Héjjasfalvánál, valamint Háromszéken a rétyi keresztútnál. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS