2020. aug. 14. péntekMarcell
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Börtönbüntetés járna az autós útlezárásért

2005. június 29. 15:33, utolsó frissítés: 16:00

Most vált hivatalossá, amit már tegnap tudni lehetett: a Kovászna megyei rendőrség nem engedélyezi az MPSZ holnapra tervezett tüntetését, amelyen az európai besorlású utakat akarták lezárni egy órára.

Az MPSZ sepsiszéki elnöke, Gazda Zoltán elmondta lapunknak: ma délben a prefektúrán találkozott az alprefektussal, a megyei tanács alelnökével, a megyei rendőrparancsnokkal és a közlekedési osztály vezetőjével, akik közölték vele: a tüntetés engedélyezése meghaladja hatáskörüket, mivel az európai besorolású utak a bukaresti rendőr-főkapitánysághoz tartoznak, tőlük kellett volna az engedélyt beszerezni. Ugyanakkor figyelmeztették a szervezőket, hogy 3 hónaptól 2 évig terjedő börtönbüntetésre számíthatnak, ha mégis tüntetést szerveznek.

A politikust próbálták meggyőzni arról, hogy a tüntetés okafogyottá vált, mert már megkezdődtek az útjavítások, és azt ígérték, hogy három hét alatt befejezik az utak foltozását, mivel nagyobb munkálatokra egyelőre nincs pénz. Végül megállapodtak, hogy 3-4 héten belül ismét összeülnek, és – amennyiben az utak helyzete nem oldodódik meg – tárgyalnak a tüntetés engedélyezéséről.

Egyelőre kivárunk, nem tüntetünk, mivel nem akarjuk a börtönbüntetést megkockáztatni – foglalta össze Gazda, aki az MPSZ országos elnökségével is konzultálni fog a teendőkről. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS