2021. január 20. szerdaFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Elfogadta a költségvetés módosítását a kormány

2005. június 29. 16:54, utolsó frissítés: 18:01

A kormány ma délben elfogadta az állami költségvetésre vonatkozó módosításokat – jelentette be Ionut Popescu. A pénzügyminiszter elmondta: jóváhagyták a közigazgatási és belügyminisztériumnak, az igazságügyi minisztériumnak, valamint a kormány rendelkezésére álló beavatkozási alapnak kiutalt összegek növelését.


A költségvetési bevételek 19,2%-kal, a kiadások 13%-kal nőttek az elmúlt évhez képest – közölte Popescu. Ezeket a számadatokat figyelembe véve a kormány 6%-os gazdasági növekedést irányoz elő, 0,7%-kal nagyobbat, mint amennyi a 2004 őszén elfogadott költségvetésben szerepel. Ugyanakkor 0,7%-os deficittel számol a kormány.

A személyzetre szánt összeget a költségvetés 5,3%-áról 5%-ra csökkenti a kormány, mondta Popescu – ez a közalkamazottak fizetéseinek a befagyasztásához és az egyéb juttatások ki nem fizetéséhez vezethet.

Az Egészségügyi Biztosító Pénztár alapja a társadalombiztosítási költségvetés módosításával 5030,1 milliárd lejt kapott, ennek nagy részét (3600 milliárd lejt) az ártámogatott és ingyenes gyógyszerekre fordítják. Ugyanakkor az állami társadalombiztosítási költségvetést is kiegészítették 4302,9 milliárd lejjel a nyugdíjak újraszámításához szükséges pénzalap biztosítása érdekében. (hotnews.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS