2020. szeptember 23. szerdaTekla
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A MIT nem kíván javaslatokat tenni az ifjúsági törvényhez

2005. június 30. 17:33, utolsó frissítés: 17:34

Az új ifjúsági törvénytervezet a Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) szerint: “általános elveket tartalmaz, amelyek az államot nem kötelezik konkrét cselekvésre, csak kizárólag miután több végrehajtási rendeletet fogad el a parlament; ugyanakkor félő, hogy e lépések szűkebb körű szervezetek öncélú, az ifjúság egészének érdekeit nem segítő intézkedéseit rejtik magukban – áll egy szerkesztőségünkbe eljuttatott állásfoglalásban. A MIT által vitatott törvénycsomag az Ifjúsági törvény tervezetét, Az egyetemi bentlakásokról szóló törvénytervezetet, mint kerettörvényt, az Ifjúsági információs központokról szóló törvénytervezetet illetve az Ifjúsági Nemzeti Alapról szóló törvénytervezetet tartalmazza.

Antal Árpád RMDSZ-es képviselő, a tervezet egyik szerzője egy ma délelőtti sajtótájékoztatón újságírói kérdésre elmondta, nem ismeri a MIT állásfoglalását, illetve javaslatokat várnak, nem nyilatkozatokat – az eddigi konzultációk során beérkezett javaslatok nagyon hasznosnak bizonyultak.

A törvénytervezet népszerűsítésében fontos szerepet vállalt magára a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT). A tervezetek letölthetők a MIÉRT honlapjáról. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS