2021. január 16. szombatGusztáv
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Szász visszavág: a bihariak picit féltékenyek a Székelyföldre

2005. július 01. 15:34, utolsó frissítés: 2005. július 02. 12:50

A Magyar Polgári Szövetségen belül nincs szükség RMDSZ platformra, ez a válaszom a Bihar megyei szervezet vezetőinek közleményére, mely a napokban jelent meg egy internetes portálon, mondta Szász Jenő egy tegnap tartott sajtótájékoztatón. Az MPSZ elnöke a partiumi szervezet azon közleményére utalt, amely a Transindexen jelent meg.


"A Magyar Polgári Szövetség alternatívája szeretne és kíván lenni az RMDSZ-nek, s mint ilyen, teljesen más értékrendet és másfajta politikát képvisel. Elég gyenge család az, aki a belső elvi vitákat először a sajtóban teregeti ki. A jólnevelt családban ezeket a családban szokták megbeszélni. A bihariak egy picit féltékenyek a Székelyföldre, ami egy szerencsétlen dolog, mert itt nem területi versengésről kellene szóljon az MPSZ építkezése" – idézi a Príma rádió Székelyudvarhely polgármesterét.

Szász szerint a bihari szervezet az egyházi ingatlanok kérdésével, a Lorántffy Zsuzsanna Gimnázium sportpályájának helyzetével és azzal kellene foglalkozzon, hogy miért kell a nyolcadikos magyar diákoknak román nyelven vizsgázni földrajzból és történelemből. "A két pólusú Partium-Székelyföld vezetési rendszer erőltetése továbbra sem időszerű, a háttérben egy mesterséges konfliktus fenntartása a cél – véli Szász. (príma/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS