2020. december 2. szerdaMelinda, Vivien
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Tovább nőttek az árvízkárok, de hétvégére már jó idő várható

2005. július 13. 11:53, utolsó frissítés: 11:55

Összesen tizenhét megyében okoztak kárt a jelentős esőzések következtében keletkezett árvizek, illetve földcsuszamlások – közölte tegnap a belügyminiszter. Legsúlyosabb a helyzet Enyeden, ahol több száz házat és gazdaságot lepett el a víz, megyei utat 400 méteres hosszúságban sodort el, 130 embert kellett kiköltöztetni.


Jelentős károk keletkeztek Argeş, Bákó, Konstanca, Bihar, Buzău, Dolj, Gorj, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova, Hargita, Kovászna, Mehedinţi, Olt, Teleorman, Vâlcea és Vrancea megye több településén. Az előrejelzések szerint ma estig egyes helyeken négyzetméterenként akár 100 liter csapadék is hullhat, az ország 27 megyéjében számolnak árvízveszéllyel a szakemberek. Az időjárás miatt több nyári tábort ki kellett üríteni, több helyszínen tűzoltók menekítették ki a táborozó gyerekeket.

A meteorológusok szerint csütörtöktől alábbhagy az esőzés, és szombattól meleg időjárásra lehet számítani, a nagy mennyiségű csapadék helyett csak a szokásos délutáni nyári záporok várhatóak. (mediafax/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS