2020. december 2. szerdaMelinda, Vivien
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Az árvíz-mennyiség meghaladja az 50 éves átlagot – folytatódik az esős idő?

2005. július 14. 18:27, utolsó frissítés: 18:34

A kárfelmérés szerint 482 település 11 246 épülete van víz alatt, 242 ház össze is dőlt a moldvai árvízben. Az utóbbi fél évszázad legsúlyosabb ilyen katasztrófájában öt ember meghalt, további ötöt eltűntnek nyilvánítottak a hatóságok. Eddig pontosan 8616 személyt kellett evakuálni – jelentette be Victor Paul Dobre belügyi államtitkár.


A károk Vrancea megyében a legnagyobbak: itt valószínűleg rendkívüli állapotot rendel el a belügyminisztérium. Moldvát az árvíz gyakorlatilag elvágta az ország többi részétől: számos országút járhatatlan, a vonatközlekedés is akadozik.

Vízügyi szakemberek szerint az árhullámok még nem vonultak le: az Arges, a Jiu, az Olt és a Szeret mentén kell a vízhozamok további emelkedésére számítani.

Az Országos Meteorológiai Intézet igazgatója azt közölte, az utóbbi hat hónapban esett csapadék mennyisége az utóbbi 50 évre mért átlagot is meghaladja. Az intézet hosszú távú előrejelzése szerint az időjárás augusztus közepéig is hasonló lesz: a napsütéses időszakokat rendszeresen esőzéses napok szakítják meg. (hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS