2020. szeptember 29. keddMihály
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Felborult a Dacia Logan 65 km/órás sebességnél a Német Autóklub tesztjén

2005. július 27. 18:01, utolsó frissítés: 18:01

Egy sűrű kanyarokkal tűzdelt akadálypályán tesztelte a Dacia Logant a Német Autóklub, az ADAC. A Spiegel Online által ismertetett teszt szerint a jármű felborult: a teszt lényege, hogy miként állja az autó egyre növekvő sebességnél az éles kanyarodást.

Az ADAC szerint a futómű nem megfelelő beállításával lehet a gond. Mégha nincs is az autóban blokkolásgátló, a járgánynak legfeljebb megcsúsznia lett volna szabad – állítja az ADAC.

Autós fórumokon máris vitatni kezdték az eredményt, arra célozva, hogy az autós szaksajtó egy-egy célzatos teszt bemutatásával manipulálni próbálja a piacot. A Loganból eddig 500 darabot adtak el Németországban – állítólag az autó már megkapta a román Golf becenevet.

A Softpedia fórumán az ADAC tesztfelelősét idézik, aki közölte: a járművet a tesztre a Renault németországi képviselete készítette elő. A Logant nem ugyanazzal a márkájú gumival forgalmazzák Németországban, mint Romániában. Az abroncsokban megfelelő volt a légnyomás, és a leblokkolt első kerék is könnyűfém felnis volt, mint a többi – igyekezett eloszlatni a kételyeket az ADAC szakértője.

A Dacia-Renault kommunikációs igazgatója azt közölte, az Év autója 2005 címért folyó vizsgálatok sorában a Logan jól teljesített egy hasonló teszten Svédországban. (hotnews/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS