2020. szeptember 23. szerdaTekla
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Roman-Iliescu találka: a baloldali erők összefogásáról tárgyaltak

2005. augusztus 08. 11:19, utolsó frissítés: 17:11

Petre Roman, a Demokratikus Erő pártjának elnöke találkozott Ion Iliescu exállamfővel, miután javaslatot tett a baloldali erők pólusának létrehozására, amely a jelenlegi jobboldali hatalom alternatívája lenne.

Petre Roman szombaton elmondta a Mediafax hírügynökségnek: előzőleg egy vázlatot küldött Iliescunak a baloldali pólus keretprogramjáról. A kormányzat sürgős feladatai című programvázlat négy témát tartalmaz: az egészségügyi válság megoldása, a nyugdíjrendszer reformja, az oktatás és iskolázás gondjai (a tizenkét osztály ingyenességének biztosítása), valamint az adórendszer méltányossága (a 150 euróig terjedő bérek adómentessége).

Roman elismerte, javaslatát Romano Prodi olajfa-modellje inspirálta. A Demokratikus Erő vezetője saját bevallása szerint a baloldali pólus létrehozásáról és a jelenlegi jobboldali kormányzás súlyos következményeiről folytatott eszmecserét Iliescuval.

Roman hozzátette, Iliescuval megállapodtak abban, hogy mielőbb vitát kell rendezni ezekről a kérdésekről a baloldali alakulatok és személyiségek részvételével. Petre Roman a programvázlatot elküldte Mircea Geoana PSD-elnöknek is, és a témáról megbeszélést folytatott Adrian Nastaséval, a PSD ügyvezető elnökével. (mediafax)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS