2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kivizsgálják az udvarhelyi ANL-lakások bérlőit

2005. augusztus 09. 11:22, utolsó frissítés: 11:22

A székelyudvarhelyi ANL-lakások valamennyi bérlőjét felkeresi az a városi tanácsosokból álló szakbizottság, melynek feladata megállapítani, hogy a jelenlegi bérlők valóban jogosan laknak-e az ifjúsági lakásokban – írja a Hargita Népe. A kivizsgálás szükségessége már korábban megfogalmazódott, és a városi tanács legutóbbi ülésén döntöttek erről. A négytagú vizsgálóbizottságban három RMDSZ-es, Benedek Árpád Csaba, Csáki Jenő és Magyari Dénes, valamint egy AP-s tanácsos, Marosi György kapott helyet. A 156 lakrész bérlőit e hónap közepétől ellenőrzik az önkormányzati képviselők.

Az intézkedést az tette indokolttá, hogy az elmúlt időszakban több lakás is megürült, melyet más személyek kaptak meg. Benedek Árpád Csaba tanácsos levélben kérte a polgármesteri hivatalt, hogy tisztázza a helyzetet, Szász Jenő polgármester pedig megerősítette, hogy a megürült lakásokat valóban továbbadták a két évvel ezelőtt elbírált igénylési listán szereplő személyeknek. Ez azonban a tanács, illetve a lakások szétosztását felügyelő csereháti szakbizottság tudta nélkül történt.

Az ügy kivizsgálását azért is szükségszerűnek tartják, mert a két év alatt többek esetében változhatott a helyzet, mely alapján annak idején pontozott a bizottság. Ugyanakkor a csereháti bérlők egy része is szorgalmazta a kivizsgálást, elégedetlenségüket főként az váltotta ki, hogy míg esetenként nagycsaládosoknak mindössze egy garzon jutott, addig több egyedülálló személy kétszobás lakást birtokolhat. (hargita népe)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS