2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A PSD kíváncsi a korrupt miniszterek nevére

2005. augusztus 09. 11:39, utolsó frissítés: 11:59

A Szocáldemokrata Párt kéri Traian Basescu államfőt, hogy nyilvánosan nevezze meg azokat a minisztereket, akik szerepelnek a hírszerző szolgálatok jelentéseiben a különböző érdekcsoportokkal való állítólagos kapcsolataik miatt, amelyek befolyásolhatják tevékenységüket és döntéseiket.

Ezt a témát nem lehet ilyen könnyen lezárni, mivel súlyos állításokról van szó, és a közvéleménynek joga van tudni, kik azok, akikkel kapcsolatban az államfő ilyen kijelentéseket tett – mondta Dan Mihalache képviselő a PSD Országos Állandó Bizottságának hétfői ülését követő sajtótájékoztatón.

Mihalache elmondta, a PSD megbízta George Maior szenátort, hogy lépjen kapcsolatba a titkosszolgálatok tevékenységét ellenőrző parlamenti bizottságok szociáldemokrata tagjaival, hogy "komoly vitát" kezdeményezzenek a testületekben erről a kérdésről. A PSD szerint a bizottságoknak meg kellene hallgatnia mind Radu Timoftét, a SRI igazgatóját, mind pedig Gheorghe Fulgát, a Külügyi Hírszerzés vezetőjét, ugyanakkor szorgalmazza, hogy a honvédelmi bizottságok is hallgassák meg a többi hírszerző szolgálat, köztük a belügyminisztériumi hírszerzés vezetőit.

Dan Mihalache szerint a hírszerző szolgálatok vezetőinek tisztázniuk kell az ellenőrző bizottságok előtt, melyek voltak azok az elemek, amelyek alapján az államfő ennyire súlyos kijelentéseket tett, mi a valóság, és hogyan áramolnak a titkos információk a főbb állami intézmények között.

A Román Hírszerző Szolgálat által Calin Popescu Tariceanu kormányfőnek átadott információk szerint a jelenlegi kormányzat egyetlen tagja sem áll gazdasági érdekcsoportok befolyása alatt – áll a kormány egyik közleményében, amelyet a múlt hét végén juttattak el a Mediafaxhoz. (mediafax)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS