2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Borbély rugalmasságot kér a Bechteltől

2005. augusztus 10. 10:57, utolsó frissítés: 10:57

Borbély László megbízott területrendezési- és közmunkaügyi miniszter kedden a Szabadságnak adott nyilatkozatában kijelentette: amennyiben a Bors–Brassó autópályát építő Bechtel helyében lenne, még várna a munkások elbocsátásával. – Remélem, hogy szeptember 1-ig tisztázódik a helyzet, és a cég nem válik meg alkalmazottaitól – mondta a szaktárca vezető.

Az amerikai érdekeltségű multinacionális vállalat szeptember 1-jétől 640 munkás készül elbocsátani, ugyanis az Országos Autópálya Rt. 80 millió euróval tartozik neki.

Borbély hozzátette: a pénzügyminisztérium három hét leforgása alatt véglegesíti a hitelszerződést, amely következtében a kormány kifizeti az adósságot. – Mi több, még megtoldjuk az összeget – jegyezte meg.

Ugyanakkor a napokban dől el, hogy az amerikai Exim Banktól kapott 147 millió dolláros hitelkeret milyen formában lesz hozzáférhető. – Mindent megteszünk azért, hogy az ügyet kimozdítsuk a holtpontról. Amennyiben én felelnék az ügyért, bizonyára előbbre lennénk – fogalmazott Borbély, aki közölte: tárgyalt a Bechtellel, és arra kérte a vállalat vezetőségét, hogy „legyenek rugalmasabbak". (szabadság)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS