2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tăriceanu is nyilvánosságra hozná a kormányról szóló SRI-jelentéseket

2005. augusztus 11. 12:36, utolsó frissítés: 12:45

Traian Băsescu után most Călin Popescu Tăriceanu is úgy nyilatkozott, kérni fogja azoknak a titkos SRI-jelentéseknek a nyilvánosságra hozatalát, amelyek a kormánytagoknak és a különböző gazdasági csoportok érdek-összefonódásáról szólnak.

Mint ismeretes, az államfő úgy nyilatkozott: tudomása szerint a SRI 21 olyan dokumentumot jutatott el Tăriceanuhoz, amely ezt bizonyítja, a miniszterelnök azonban cáfolta, hogy ilyen következtetésre jutott volna a titkosszolgálat. A jelentések nyilvánossá tételéhez Băsescunak a SRI-hez kell fordulnia kérésével, a titkosszolgálat pedig a kormányhoz, amely határozatban kell hogy jóvá hagyja a titoktalanítást.

A jelentéseket Tăriceanu kérte a SRI-tól, azt követően, hogy Băsescu nyilvánosan megvádolta kabinetje tagjait – minisztereket, államtitkárokat – hatalommal való visszaéléssel, korrupcióval. Băsescu elmondta: tudomása szerint a miniszterelnökhöz 21 dokumentum érkezett, ebből neki csak 4-et küldtek át, a többi csakis a kormány belső használatára készült. Az államfő úgy értékeli: az általa ismert adatok is eléggé egyértelműek. (szabadság)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS