2020. szeptember 30. szerdaJeromos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A koalíciós pártok egyezségével zárult a csúcs

2005. augusztus 11. 13:34, utolsó frissítés: 13:34

A kormánykoalíció országos vezetőtanácsának ötórás tárgyalás után mind a négy párt aláírta a közös nyilatkozatot. A parlamenti többséget élvező politikai alakulatok – a Nemzeti Liberális Párt (PNL), a Demokrata Párt (PD), a Konzervatív Párt (PC) és az RMDSZ – tegnap este tárgyaltak a D.A. politikai ütemtervéről, az egymásnak tett ígéreteikről, illetve a PC követeléseiről.

A nyilatkozatban a partnerek kötelezik magukat, hogy szeptember 15-ig módosítják a háztörvényt, illetve a helyi közigazgatás törvényét. Mindkét jogszabály-módosítás lehetővé teszi majd, hogy leváltsák a szenátus és a képviselőház jelenlegi ellenzéki elnökét, illetve távozásra késztessék a megyei tanácsok élén álló ellenzékieket.

Emil Boc, a PD elnöke a találkozó előtt úgy nyilatkozott: a D.A. Szövetség ütemterve többek között a parlament két házelnökének leváltásáról szól. Kifejtette: amennyiben a Konzervatív Párt ezzel nem ért egyet, „kizárja saját magát" a kormánykoalícióból. Korábban Dan Voiculescu nem támogatta Adrian Năstase képviselőházi és Nicolae Văcăroiu szenátusi elnök leváltását. (kolozsvári rádió/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS