2020. szeptember 29. keddMihály
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tízen haltak meg vagy tűntek el tegnap az udvarhelyi árvízben

2005. augusztus 24. 11:10, utolsó frissítés: 11:48

Legalább tíz ember meghalt vagy eltűnt Székelyudvarhelyen és a környező falvakban a helyi patakok kiáradása miatt - jelentették szerdán reggel a romániai hírforrások. A keddi újabb heves esőzések következtében kiáradtak a patakok a székelyföldi város környékén.

A Nyikó menti falvakban több mint hétszáz házat öntött el a víz, amely alámosta a Segesvár és Székelyudvarhely közötti vasútvonalat, egyes szakaszokon az autóutat is elöntötte.

Az elmúlt héten történt áradások újabb 55 milliárd régi lej értékű károkat okoztak Hargita megyében. 250 lakást, 52 km útszakaszt, közel 30 hidat és több mint 1400 ha mezőgazdasági területet rongált meg a víz. Az árvíz 15 települést érintett: Szentegyházát, Tölgyest, Hollót, Székelyudvarhelyt, Homoródszentmártont, Zetelakát, Siménfalvát, Lövétét, Csíkszentléleket, Oroszhegyet, Felsőboldogfalvát, Újszékelyt, Oklándot, Bögözt és Farkaslakát.

Tegnap délután hatalmas mennyiségű csapadék zúdult Udvarhelyszékre és Sóvidékre. Kiöntött a Korond-pataka, megrongálódott az országút és akadozott a forgalom a Kalonda-tetőn és Farkaslakán, árvíz volt Székelyudvarhely szombatfalvi részén és Szejkefürdőn. (klubrádió/hargita népe)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS