2020. szeptember 29. keddMihály
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Új iskolai szabályzat: a diák fellebbezhet

2005. augusztus 25. 15:09, utolsó frissítés: 15:09

Új iskolai szabályzat lép életbe szeptember 1-től, amely több újítást tartalmaz – ezek az oktatás folyamatos vizsgálatát, a szülőkkel való partneri egyezmény megkötését, a diákoknak adott kedvezményeket rögzítik.

A szülők ezentúl kötelesek havonta legkevesebb egyszer befáradni az iskolába, hogy a tanító vagy osztályfőnök tájékoztassa őket a gyermek előmeneteléről. A tanulók nem vonhatók be pénzalap-gyűjtési akciókba, sőt, a tanerők és a szülők sem beszélhetnek a gyerekekkel pénzgyűjtési és -kezelési kérdésekről.

A diáknak joga lesz megfellebbezni a tanár által adott jegyet, az iskolai tanulói státus mindenkinek jogegyenlőséget biztosít. Az új szabályzat és a belső szabályzat értelmében az igazgató partnerségi egyezményt köt a IX-XII-es tanulóval, vagy annak szüleivel.

Az óraszám változatlan maradt. Az elemi tagozaton a tanóra időtartama 45 perc, de olyan tanintézményeknél, ahol az I–IV. osztály a felsőbb osztályokkal egy épületben jár, megmarad az 50 perces tanóra. A félévi dolgozatok 25%-ban befolyásolják a félévi átlagot.

A következő tanévben is ingyenes orvosi ellátásban, pszichológiai és szaktanácsadásban részesülnek a diákok, valamint kedvezményes jegyeket kapnak az előadásokra, múzeumokba, kulturális- és sportrendezvényekre. A közszállításban marad az eddigi kedvezmény. (szabadság)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS