2020. aug. 11. keddTiborc, Zsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Teljesen leállt a munka a Bechtelnél

2005. augusztus 30. 10:35, utolsó frissítés: 10:38

Az idén egy kilométer sem készül el az észak-erdélyi autópályából, az amerikai cég a háromhónapos átmeneti időszak után végleg elbocsátott 540 munkást – adja hírül a Szabadság. A Bechtel, az Alfa Kartell szakszervezet, valamint az érintett munkások szakszervezeti vezetői tegnap egy megbeszélésen egyeztettek, a döntés értelmében holnaptól 540 munkás kénytelen megválni állásától.

Az érintettek már három hónapja nem dolgoznak, mivel a Bechtel kilencven nappal korábban döntött úgy, hogy kényszerszabadságra küldi munkásait. A dolgozók elbocsátásuk után fizetésük 50%-ára jogosultak csak, egyéb végkielégítésre a Bechtel nem kötelezhető. A Bechtel alkalmazotti listáján jelenleg még száz ember neve szerepel, ők a tél beállta előtt elvégzik a szükséges talajrendezési munkálatokat, az ő elbocsátásuk időpontja még nem egyértelmű.

A Bechtel szakszervezeti vezetője a közlekedési minisztert vádolja a kialakult helyzetért, mivel a tárcavezető nem hajlandó pénzt folyósítani az amerikai cégóriásnak, amíg nem zárul le a szerződés újratárgyalási folyamata. Ennek is köszönhető, hogy Romániában az autópálya-építés helyben topog, az elmúlt nyolc hónapban mindössze 10 kilométer autópálya épült meg. (szabadság)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS