2021. május 10. hétfőÁrmin, Pálma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Tăriceanu növelné az adókat, a PD nem

2005. augusztus 30. 12:24, utolsó frissítés: 12:24

Megnőhet az adózás foka az elkövetkező időszakban a hatékonyabb költségvetési bevételek biztosításáért, mivel Romániának 2007. elején a GDP 3%-ának megfelelő kiegészítő pénzalapra lesz szüksége – jelentette ki Călin Popescu Tăriceanu.


A kormányfő emlékeztetett: ahhoz, hogy Románia a GDP 4%-ának megfelelő csatlakozási pénzalapból részesüljön, társfinanszírozóként részt kell majd vennie ezekben a projektekben, ehhez pedig nagyobb költségvetési bevételekre van szükség. Ehhez hozzáadódik az EU költségvetéséhez való hozzájárulás értéke, valamint a nyugdíjak újraszámolásával járó plusz kiadások. Megoldásként Tăriceanu megemlítette a költségvetési bevételek hatékonyabb begyűjtését is.
Ezzel szemben a Demokrata Párt hallani sem akar fokozott adóztatásról, illetve az áfa megemeléséről. Emil Boc tegnap leszögezte: a demokraták nem értenek egyet azzal a tervvel, hogy növeljék a nyugdíjasok és a gazdák társadalmi biztosítását, de a héa (tva) emelését sem támogatják. Adriean Videanu, a PD ügyvezető elnöke úgy vélte, hogy most semmi sem indokolja a héa megemelését. (mediafax/szabadság)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS