2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Súlyos anyagi helyzetben a Korunk

2005. augusztus 30. 14:31, utolsó frissítés: 16:37

Kántor Lajos, a Korunk főszerkesztője nyílt levélben kér anyagi segítséget Markó Bélától és Bozóki Andrástól. “A folyóirat amúgy is nehéz anyagi helyzetében (februártól nem tudtunk honoráriumot fizetni, a szerkesztői fizetések többsége az országos minimálbéren – kb. 3,5 millió régi lej, azaz 25 ezer forint körüli összegen – áll, a legmagasabb jövedelmezés sem éri el az országos átlagot, a 6 millió lejt, 40-45 ezer forintot!) a NKÖM zárolja a még tavasszal megígért támogatást a József Attila-lapszámra és a teljes Korunk-anyagot (1929–2005) összefoglaló József Attila-kötetre.

A kiadványok rég megjelentek, adósságunk a nyomdánál tovább nő. Ebben a helyzetben kényszerül a szerkesztőség kiköltözni az eddig a várostól bérelt, most a román ortodox egyház tulajdonába került épületből; a júliusig érvényes bér 54-szeresét követelik tőlünk (havi több mint 32 millió lejt). Új helyiséget senki, sem a városi vezetőség, sem a bukaresti minisztérium, sem az RMDSZ nem kínál, illetve nem segít szerezni. Egyetlen kínálkozó lehetőségként mutatkozik még a MÚRE tulajdonában lévő, romos, földcsuszamlástól fenyegetett ház, amelynek beköltözhetővé tétele több tízezer euróba kerül.

Nem folytatom problémáink sorolását. Csupán az önbecsülés jegyében kérdem a miniszter urakat: ilyen helyzetben mit lehet, mit kell tenni? Vajon nem közös a felelősségünk?” – áll a szerkesztőségünkbe eljuttatott szövegben. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS